Touch Bar, la pantalla tàctil multifunció d’Apple per als seus portàtils MacBook


Apple presenta un nou tipus de teclat personalitzable que fa servir una pantalla OLED tàctil: Touch Bar.

Si ahir era Microsoft la que presentava un ordinador de l’estic iMac supervitaminat amb Windows 10, batejat com Surface Studio, avui és el torn d’Apple. I en la “keynote” d’avui, dedicada als seus nous portàtils MacBook, la major novetat es diu Touch Bar.

El nou element del MacBook Pro és una pantalla tàctil OLED amb forma de barra situada a la part superior del teclat, i que funciona com botonera personalitzada. Segons el que es vegi a la pantalla principal, l’Touch Bar oferirà diferents botons i controls tàctils (brillantor, volum, funció), optimitzant el maneig del conjunt. Des d’emoticones, fins al timeline de reproducció, passant per les miniatures de fotos o text predictiu.

Addicionalment el nou MacBook Pro també inclou per primera vegada en un portàtil l’escàner d’empremtes dactilars Touch ID (2n gen) per securitzar l’accés al sistema, un botó dedicat a Siri i un nou trackpad amb Force Touch integrat. A això se li suma el teclat de papallona de segona generació que és resistent i prim.

És el Touch Bar la millor innovació que podia oferir Apple en els seus portàtils? La veritat és que és una cosa molt cridaner, però està per veure si és realment útil i còmode en l’ús quotidià. Apple ja té un llarg historial d’innovacions en portàtils: el primer trackpad, el primer WiFi, el primer SSD. Ara toca veure si el Touch Bar es suma a la llista d’èxits.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *