Grava com li roben el mòbil i espia al lladre durant setmanes


Després de l’experiència que li robessin el mòbil, Anthony van der Meer decideix posar un parany a un lladre de mòbils, per espiar-lo durant setmanes.

S’obre el teló i entra en escena Anthony van der Meer, un jove director holandès. No coneixeríem el seu nom si no fos perquè ha gravat un petit documental mostrant com deixa que li robin un mòbil i investiga qui l’ha robat durant setmanes.

En Find My Phone ens trobem un projecte cinematogràfic digne de veure, perquè mostra perfectament, no només el fàcil que és que ens robin un mòbil sense que ens n’adonem, també el senzill que és espiar algú amb una simple aplicació per Android.

A Van der Meer li van robar el seu iPhone a Amsterdam, fet que passa a tota hora a tot el món, però el lladre – que va fer servir el vell truc de mostrar un paper mentre el teu mòbil està en una taula – va desactivar Find my iPhone, l’aplicació que permet rastrejar, bloquejar o esborrar mòbils a distància d’Apple.

Sota aquesta experiència, va preparar un pla per deixar que algú li robés un mòbil, en aquesta ocasió un HTC amb Android, va instal·lar una aplicació de rastreig i va investigar així qui era la persona darrere del robatori.

Després d’uns dies intentant que li robessin el mòbil posant-lo a vista de tots en una concorreguda estació de tren, va aconseguir que l’hi robessin quan no estava gravant, al moment menys pensat. Molt oportú.

Van der Meer va instal·lar en el seu Android una aplicació anomenada Cerberus. A l’instal·lar-permet localitzar el mòbil remotament, prendre captures, fotos, gravacions de vídeo, espiar gravant l’àudio o fins i tot donar ordres al mòbil remotament, com obrir o tancar aplicacions.

Aquesta aplicació pot instal·lar-se en la memòria principal del mòbil, aquesta que no s’esborra ni restablint de fàbrica l’equip. Així, encara que el lladre esborrés el contingut, podria seguir espiant el seu mòbil mentre estigués connectat. Un cop es van robar, dit i fet, va començar a revisar tots els moviments del lladre.

Aquest documental és curiós i ens ensenya dues coses importants. La primera, com dèiem abans, és que en qualsevol moment algú podria robar-te el mòbil al confiar-se. La segona, que hi ha aquest risc que un mòbil que et trobes o que compres de segona mà, estigui punxat.

Els mòbils són eines perfectes d’espionatge, més si es té accés a la memòria principal del sistema on s’instal·la l’aplicació sense que ningú se n’adoni. Per uns pocs euros al mes et pots fer amb apps que permeten espiar cada moviment d’un mòbil.

 

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *