El cotxe sense conductor de Google s’independitza i es dirà Waymo


Oblida’t del “cotxe de Google”, l’empresa vendrà la tecnologia sota el nom Waymo a altres empreses del sector de l’automòbil.

Alphabet, l’empresa que engloba altres empreses com Google, ha presentat Waymo, el nom i organització per la qual es coneixerà el cotxe sense conductor que porten diversos anys desenvolupant.

El projecte del laboratori d’idees Google X, que va somiar amb un cotxe sense volant que es condueix sol i els passatgers simplement s’han de preocupar d’indicar la destinació, es va fer realitat el 2014, quan Google va presentar el seu petit prototip.

Ara es diuen Waymo, són una empresa independent i se centraran en vendre la tecnologia que han desenvolupat, no el cotxe en si. L’automòbil, més semblant a un Smart amb forma d’ou que a una altra cosa, no era més que un concepte per comprovar que la idea funcionava. Missió complerta.

Des que el projecte va començar el 2009, muntant una sèrie de sensors i motors sota un Toyota Prius, ensenyant als ordinadors a saber per on havien d’anar a una carretera, el sistema ha realitzat més de 10.000 trajectes o més de 320.000 quilòmetres.

Durant aquest temps molt ha passat. De la boja idea que es pot crear un vehicle capaç de conduir-sol, al fet que empreses com Tesla facin d’aquesta funció un dels seus millors punts de venda.

També és interessant que dos dels seus fundadors, Sebastian Thrun i Anthony Levandowski, abandonessin Google per crear Otto, una empresa de camions sense conductor que Uber va comprar recentment. Com a curiositat, Google li va oferir una demostració del seu cotxe sense conductor a Travis Kalanick, CEO d’Uber. A les poques setmanes d’aquella prova, Uber va començar a pensar com invertir en aquesta tecnologia, arribant a associar-se amb Universitats i comprar startups.

+ Info | Recode

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *