Apple vol oferir les estrenes de cinema a internet en menys de dues setmanes


Les estrenes de cinema triguen fins a dotze setmanes a estrenar-se a internet i Apple vol reduir-lo a només dos en la seva plataforma iTunes.

Apple està en converses amb Hollywood per aconseguir alguna cosa que durant dècades semblava impossible: avançar la publicació a internet de les pel·lícules d’estrena. Segons publica Bloomberg, Apple vol millorar l’oferta que ofereix des de la seva iTunes Store amb lloguers anticipats d’estrenes de cinema, passant de les 12 setmanes actuals a només dos.

iTunes va ajudar a Apple a fer-se un lloc en el món de la música. Poc després van aconseguir el mateix però amb pel·lícules i sèries, de cap manera lloguer o compra en format digital. Però un dels problemes, no només d’Apple sinó de totes les aplicacions i serveis que ofereixen estrenes de Hollywood, és que el temps que passa des que s’estrena, fins que arriba en versió digital, és molt gran. Fins a dotze setmanes en el millor dels casos.

Apple està oferint un tracte a les productores i distribuïdores de Hollywood, que les estrenes de cinema estigui disponible en dues setmanes a iTunes, en format lloguer i a un preu més gran que la resta de pel·lícules. El preu acabaria normalitzant en arribar a les dotze setmanes, així s’oferirien veritables estrenes en temps rècord.

Això podria ser un problema per als cinemes i les persones que solen anar al cinema, però no a estrenes. Tot i que el lloguer fos més car a iTunes, seguiria sent menor que el preu d’un tiquet de cinema.

+ Info | Bloomberg

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *