Amazon Go, els supermercats del futur


La botiga Amazon Go obrirà el 2017 i no tindrà caixers perquè sabrà els productes que portes al carro.

Es diu que en el futur els robots eliminaran milers de llocs de treball. Amazon acaba de fer el propi en el sector del comerç tradicional. Amazon presenta Amazon Go, el seu concepte de botiga que obrirà el 2017 a Seattle i que per primera vegada eliminarà els caixers, simplement entres, agafes el que vols comprar i et vas.

Amazon Go farà servir l’aplicació i el compte de l’empresa per saber on ha de fer el càrrec de les compres. A l’entrar cal escanejar un codi que et identificarà com a comprador. Un cop dins de la botiga tan sols has de triar que productes vols i ficar-los a la bossa o cistella.

Sensors en els prestatges i sensors que permeten saber quin producte i qui (en aquest cas quin telèfon de l’usuari d’Amazon) està agafant per afegir-automàticament a la cistella de la compra. Un cop surts per la porta de l’establiment, es realitza el cobrament dels productes.

Amazon elimina així la part més lenta dels supermercats i botigues en general, la de la línia a la caixa per cobrar.

El més semblant a la idea d’Amazon són les botigues físiques d’Apple. Amb l’aplicació “Apple Store” es poden fer compres i endur-te els productes sense interactuar amb ningú, simplement escanejant el codi de barres amb el mòbil i pagant amb la compte associat d’Apple.

La botiga pilot d’Amazon es troba en el nou complex d’edificis que estan aixecant al centre de Seattle, Washington. Ja es troba oberta per als seus empleats, no serà fins a principis de 2017 quan els ciutadans de Seattle puguin accedir i fer les seves compres amb el vostre compte d’Amazon.

Vídeo oficial:

 

+ Info| Amazon Go

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *